Tréningek

„Tanulni annyi, mint felismerni, amit régóta tudsz.
Cselekedni: bizonyosságot tenni arról, hogy tudod.
Tanítani: emlékeztetni másokat, hogy ők is ugyanolyan jól tudják.
Valamennyien tanulók és tanítók vagytok.”

Richard Bach

Mi a tréning?

A tréning egy olyan közös tanulási és fejlesztési forma, ahol a csoport összeadódó energiáját és tagjainak egyesített tapasztalatát állítjuk a résztvevők, illetve a csapat fejlődésének szolgálatába. Az hagyományos oktatási rendszerrel ellentétben nem egy tudásanyag puszta átadására, vagy arra alapoz, hogy a tréner „mindent” tud, a részvevők pedig „semmit”. Itt nagyon fontos szerepe van annak, hogy a jelen levők – a tréner koordináló segítsége mellett – megosszák egymással gondolataikat, érzéseiket, tapasztalataikat és tudásukat.  Emellett – Confucius szellemében – fontos szerepet kap a cselekvés, és az úgy nevezett saját élmény: „Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és emlékezetembe vésem; Engedd, hogy csináljam és megtanulom.”
Mivel az ember fizikai, érzelmi és szellemi szinten egyszerre működik, úgy a leghatékonyabb a tanulás és tapasztalás, ha az is megszólítja mindhárom szintet. A tréningen használt módszerek a szellemet és a testet egyaránt megmozgatják, és hatással vannak érzelmeinkre is.

Hogy zajlik egy tréning?

Egy tréning előkészítése az igényfelméréssel és az elérendő célok meghatározásával kezdődik. Nyílt tréning esetén, amit meghirdetünk, és bárki eljöhet rá, a tréner határozza meg a témát és a feladatokat, valamint annak az útnak a fő csapásirányát, amit az egy-két nap, vagy akár egy délutáni program alatt bejárnak majd a résztvevők. Természetesen ez egy rugalmas keret, mivel a tréninget – épp interaktív természete miatt – a résztvevők érdeklődése, energiaszintje, problémáik aktualitása, a közösen kialakított itt-és-most is formálja.
Ha a tréning konkrét csapat számára készül – legyen ez egy munkahelyi csapat, egy szabadidős tevékenység köré lazán szerveződő csoport, vagy akár egy baráti társaság – akkor a témákat és célokat, a feldolgozandó kérdéseket a csapat vezetőjével, vagy – ha a tréning természete megkívánja – akár a teljes csapattal egyeztetjük.
Maga a tréning csoportos, egyéni és páros feladatmegoldások, közös gondolatgyűjtések, kérdőívek kitöltésének és értékelésének, tréneri prezentációk, illetve a résztvevők által eljátszott helyzetgyakorlatok kombinációjából állhat össze.

Mit ad egy tréning?

A témával kapcsolatos konkrét lexikai tudás mellett érzésekkel és megtapasztalásokkal lehetsz gazdagabb egy tréning után. A feladatmegoldások során a csoportvezetőtől és a csoporttársaktól értékes visszajelzéseket kaphatsz, amik segítenek az önismereted fejlődésében, a tetteiddel, stílusoddal másokra gyakorolt hatásod tudatosításában. Ez segíthet később a számodra nehéz helyzetek kezelésében, vagy tehetséged, képességeid tudatosabb használatában. Minél több valós helyzetet, számodra aktuális kérdést hozol be a csoportba, annál több választ tudsz majd hazavinni.
Rendszeresen együttműködő csapat esetén a tréning – azon felül, hogy az egyének a fentiekkel gazdagodnak – a közös élmény által növeli a csapaton belüli megértést és összetartást. Ha a közös munka témája – akár team coaching formájában – pont a csapaton belül megnyilvánuló elakadás vagy feszültség, akkor a feldolgozás során egy magasabb szintű, egészségesebb egyensúlyi helyzetet tudunk teremteni abban.

Tréning formában milyen főbb témákon tudunk együtt dolgozni?

  • Önismeret, emberismeret – a kulcsok megtalálása saját magunkhoz és másokhoz
  • A kommunikáció alapjai – a sikeres kommunikáció fő elemei, kommunikációs csapdák elkerülése
  • Asszertív kommunikáció – az önérvényesítő kommunikáció fejlesztése, nyer-nyer helyzetek létrehozásához
  • Konfliktuskezelés – Konfliktuskezelési stílusok, és saját preferált konfliktuskezelési technikák beazonosítása, helyzetfüggő konfliktuskezelés fejlesztése
  • Szupervízió – egyéni problémák csoportos feldolgozása
  • Csapatépítés – a csapaton belüli megértés, összetartás és együttműködés fejlesztése
  • Műhelymunka (workshop) – egy technikai problémakör közös feldolgozása
  • Team coaching – egy a csapatban megjelenő mélyebb – akár érzelmeket is érintő, feszültségeket keltő – elakadás közös feldolgozása

Tapasztalatok, visszajelzések

"A közös munkát alapos és körültekintő személyes interjúk, illetve levélváltások előzték meg, így trénereink, Kata és Zsófi felkészülten fogtak bele a tréningbe. A két nap kiszámítható, mégis rugalmas keretek között, baráti hangulatban zajlott, trénereink készek voltak a váratlan helyzetekből adódó gyors váltásokra, és a feldolgozások során felmerülő feszültségek enyhítésére. Az utánkövetés szintén jó hatással volt a csapatra."

Klujber Anita
intézményvezető
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Gondviselés Háza, Monor
Kommunikációs tréning és problémamegoldó workshop

"Simon Katalint vállalati csapatépítő tréningünk koordinálására kértük fel. Szakértelmével, lelkesedésével és vidámságával igazi színfoltja volt a hétvégének. Felkészülten érkezett, és a közel 100 fős csapatot nagyon jól mozgatta, bevonta a játékokba, feladatokba. Az általa felépített program profi tudást és hozzáállást mutat, amit bizonyított a résztvevők visszajelzése is, akik közül többen még a következő héten is a kezükön hagyták a csapatbeosztásokat jelző karszalagokat!"

Hojer László
HR menedzser
Egis Gyógyszergyár Nyrt.
Csapatépítés

"Igazából én nem szeretek szerepelni, de valahogy elérted, hogy észre sem vettem, és már be is vállaltam egy feladatot. Az volt a jó, hogy semmit nem erőltetettél, talán pont ezért mertem megcsinálni."

Tréning résztvevő - a visszajelző lapok névtelenek
Állami Foglalkoztatási Szolgálat
Ügyfélszolgálati tréning