Tarot elemzés

„Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent”

Hermes Trismegistos - Smaragdtábla

Mi a Tarot?

A Tarot egy ősi szimbólumrendszer, melynek eredetéről sok történet kering. Egyesek szerint az ősi Egyiptomból került hozzánk, mások szerint Kínából vagy Indiából származik, és vannak, akik Atlantisz ősi tudását sejtik benne.
Abban azonban minden hagyomány egyetért, hogy a Tarot a szimbólumok által kódolva tartalmaz egy magasabb rendű bölcsességet. Ezt a tudást az ősi bölcsek pont azért rejtették el egy vásári játékban, hogy biztosan fennmaradjon – az emberek mindig szerettek szórakozni –, ugyanakkor az avatatlan szemek előtt mégis rejtve maradjon valódi jelentése – ezt biztosítják a szimbolikus ábrázolások.  
A Tarot 22 nagy arkánuma magába foglalja az élet és halál körforgásának különböző állomásait, élethelyzeteket és tudatállapotokat ismerhetünk fel benne. Szimbólumai ősidők óta léteznek az ember lelkében és gondolataiban, ezért kártyáit közvetítőként használhatjuk a tudatos és a kevésbé tudatos énünk között.

Hogy zajlik egy elemzés?

Az elemzés a fizikai és lelki megérkezés, lecsendesedés után egy általános helyzetkép megjelenítésével kezdődik. Nem szükséges semmit mondanod arról, miért jöttél, csak húzol három lapot, ami alapján kapunk egy képet arról, hogy jelenleg milyen élethelyzetben vagy most, honnan kerültél ide, és milyen irányba tartasz, illetve mire érdemes figyelned, hogy a legtöbbet tudd kihozni a jelenlegi állapotból. Természetesen mindezt nem én tudom Rólad, csak elmesélem, mit jelképeznek az általad húzott lapokon levő szimbólumok.
Ha ezek után van konkrét kérdésed bármilyen témában – érzelmek, anyagiak, egészség, megvívandó harcok, döntési helyzet, rátekintés egy kapcsolat állására, stb. – akkor felteheted azokat. Sokszor a helyes kérdés megfogalmazása is nehéz, pedig ez fontos pont. Ebben szívesen segítek.

Mit ad a Tarot elemzés?

A Tarot a kártyalapok segítségével képi szinten jeleníti meg az adott helyzetben Benned levő, kevésbé tudatos információt. Az elemzés során a lapokon levő képeket segítek értelmezni. Ezek a szimbolikus képek adnak egyfajta rálátást saját „filmedre”, ami alapján megnézheted, hol vagy most, mi zajlik Benned, honnan jutottál ide, és merre tartasz. S mivel a jövőnket a jelen gondolatai alakítják, a Tarot ezzel a pillanatképpel lehetőséget ad a gondolatok megfelelő korrekciójára, amennyiben erre van szükség, illetve megerősítést adhat, ha valóban abba az irányba tartasz, amerre szeretnél.

Mikor érdemes kipróbálni?

  • Ha számot akarsz vetni az életeddel
  • Ha szeretnél tisztábban látni egy konkrét helyzetet illetően
  • Ha fontos döntésre készülsz
  • Ha szeretnéd tudni, mire érdemes figyelned, hangsúlyt fektetned egy adott időszakban
  • Ha kíváncsi vagy…

Tapasztalatok, visszajelzések

"Én vagyok a hiszem-ha-látom-lány. Idén azért jelentkeztem újra Tarot elemzésre, mert a tavalyi "próba" bejött. Akkor januárban csak kíváncsiságból mentem el az elemzésre, mert teljesen idegen volt számomra ez a módszer, a megismerés viszont csak személyesen történhet meg igazán. A helyzetjelentés és az évre vonatkozó intelmek elgondolkodtattak akkor is, év végén pedig újra átgondoltam őket. A három "vezérszó", amit felírtam akkor magamnak, végigkísért és segített az év adott szakaszaiban, ami megerősített a döntésemben, hogy az amúgy is csupa kérdőjelből álló idei évre szeretnék a Tarot segítségével is ránézni. Most pedig itt állok az elején, de már nem bizonytalankodva és félve, hanem felvértezve erős gondolatokkal. Hajrá én!"

Anna